Voedselbos

MENU

Voedselbos

Onze kwekerij is te bezoeken onder de volgende voorwaarden:

Kom het liefst ALLEEN en kom goed voorbereid door op de dag zelf de website te checken op updates wat betreft maatregelen. Wilt u alleen rondkijken of onze tuin bezoeken, dan vragen we u uw bezoek uit te stellen totdat de maatregelen verruimd kunnen worden.

WENSENLIJSTJE? 
is van te voren bekend welke planten u wilt kopen? bestel deze vooraf via de webshop en we zetten de planten klaar. dat scheelt zoekwerk in de plantenwinkel

DE PLANTENWINKEL: Het gebruik maken van een winkelkarretje is verplicht. Houd vervolgens voldoende afstand van elkaar. We vragen uw begrip als u even moet wachten om de plantenwinkel te kunnen betreden.

ADVIES: Om u als klant en om onszelf te beschermen houden wij afstand, daarom is alleen ZELFBEDIENING is mogelijk. Wij geven geen advies betreft plantkeuzes en de inrichting van uw tuin. Voor informatie over de planten verwijzen we naar de infoborden bij de planten of naar onze website.

AFREKENEN: We hebben voor 1 persoon tegelijk ruimte aan de kassa. Plaats de winkelkar voor de balie en geef ons ruimte om te scannen. Er kan alleen met PIN worden betaald.

HYGIENE: We zorgen voor desinfecterende middelen om de winkelkarretjes te ontsmetten.

We hopen dat we zo met elkaar ervoor kunnen zorgen dat we kunnen blijven tuinieren en ons steentje kunnen bijdragen aan een groene toekomst!

Vanaf vrijdag 24 april hanteren we de gebruikelijke OPENINGSTIJDEN:
Donderdag, vrijdag en zaterdag.
Van 9.00 tot 16.30.
(Wij eten tussen 12.00 en 12.30)
 

Kwekerij Arborealis
 
staat voor  duurzaam gekweekte bomen en heesters. 
Steeds op zoek naar een duurzame manier van kweken en leven past het concept van het Voedselbos perfect binnen de opzet van  onze kwekerij. 

We richten ons op het opkweken en aanbieden van een breed en bruikbaar voedselbos-
assortiment en experimenteren graag met nieuwe of herontdekte soorten. Uiteraard zijn onze planten ook prima geschikt voor een eetbare tuin of als basis voor een permacultuur tuin.

Nieuw in ons assortiment zijn de planten die we verkopen voor paarden, pony's en ezels.
Het betreft hier eetbare houtige planten, een natuurlijke en gevarieerde aanvulling op hun dagelijkse rantsoen. 
Wil je meer lezen over eetbare planten voor paarden, klik dan hier.

Het hele teeltproces vindt plaats op de kwekerij zelf. Het totale proces - van zaadje of stek tot verkoopbare plant – wordt door ons met zorg en aandacht begeleid. Wij gebruiken geen enkel bestrijdingsmiddel in onze teelten, (ook niet de biologische bestrijdingsmiddelen).

Wij laten ons niet leiden door keurmerken maar zoeken vanuit een brede teeltervaring steeds weer naar de minst belastende teeltmethode voor mens en natuur. Met als resultaat vitale bomen, heesters en kruidachtigen én een al maar groeiend aantal vaste klanten. 

Wij verkopen aan particulieren, daarnaast beleveren wij ook voedselbos projecten en permacultuur projecten van bijvoorbeeld overheden, gemeenten en landschapsarchitecten.
Op zoek naar betrouwbaar en soortecht plantmateriaal voor een project? Neem voor meer informatie over de beschikbaarheid en de leveringsvoorwaarden gerust contact met ons op.


Met niet eens zo heel veel geduld oogst u al binnen enkele jaren de meest bijzondere of o zo gewone maar smakelijke vruchten, scheuten en noten.

Laat u inspireren en raak net als wij in de ban van het voedselbos. 

Eet smakelijk!